Stres Angie Frankos

Kako se nositi sa stresom?

Vjerujem da ste i sami doživjeli burnout sindrom nekad u svom životu, da li zbog posla ili drugih razloga nebitno, bitno je kako ste se u toj situaciji snašli.

Je li vas osnažilo to iskustvo, ili ste zbog njega ostali u nekoj verziji stresa u narednim tjednima, mjesecima, pa nekad i godinama?

Svatko ima teške periode u životu, jer da nema onda ne bi imao prilika za učenje i osobni rast i razvoj.

Jedno od mojih osobnih iskustava me držalo u grču i gorčini čak 10 godina! Preispitivala sam sebe, svoju sliku sebe kao profesionalca u poslu, grizla sam se gdje sam pogriješila, zašto su se stvari odvijale tako da sam doživjela potpuni burnout u samo 6 mjeseci rada u toj tvrtki.

Možda je uzrok tome bio loš management ili samo da ja nisam bila u tom trenutku na pravom mjestu u pravo vrijeme. Sada nakon točno 11 godina mogu reći da sam iz toga nešto naučila i izašla jača, ali trebalo je cijelo desetljeće mog života da dođem do spoznaje da je to prošlost i da tamo ostaje, moja karijera je nakon tog iskustva napredovala, ja sam odrasla i mentalno osnažila. I sada sam zahvalna na tom iskustvu, jer me je naučilo puno toga, od međuljudskih odnosa, do zauzimanja za sebe kad je potrebno.

Niti jedan trenutak nije vječan, ali ako po bolnom mjestu dovoljno dugo ‘rovarimo’ tada to postaje ružna svakodnevica, kao u onom filmu The Groundhog day.

Osvijestite svoja pitanja u glavi, razmislite što bi moglo biti rješenje i uzdignite se iz svog sivila. Jer život je jedan, a na nama je odluka kako ćemo ga proživjeti.

Ako trebate pomoć u nošenju sa stresom ili drugim životnim izazovima slobodno mi se obratite u inbox.

Vaša,
Angie Frankos

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *