Kako uspješno započeti dan?

Dobro vam jutro ekipa, zadnjih dana nisam puno pisala jer sam se razbolila.
Epilog je da sam ostala bez glasa. Ja pričalica, ja koja od prosječnih 20.000 riječi koje žene izgovore tijekom dana, izgovorim valjda duplo, ostadoh bez glasa.

Terapija između ostalog – šutnja! Kako da šutim uz dvoje klinaca (6 i 5 godina) koji svakih pet sekundi pitaju nešto i očekuju moj odgovor, a ja zvučim kao pokvarena truba!

Htjela sam pisati o tome kako započinjemo svoj dan, jer onako kako ga započnemo najčešće će se u tom tonu i nastaviti.

Možete li se prisjetiti o čemu razmišljate kad se ujutro probudite? Imate li kakve jutarnje rituale koje obavezno radite, bio radni dan ili vikend, primjerice tjelovježba ili meditacija, yoga ili samo sjedite u tišini dok pijete kavu ili čaj?

Način na koji počinjemo dan je jako važan, misli koje imamo ujutro će nas najčešće pratiti tijekom dana, definirat će kako ćemo se osjećati i kakve će naše akcije i reakcije biti.

Primjerice ako se ujutro budite s mišlju o poslu i kako vas čeka naporan dan, puno zadataka s kojima se morate nositi i ne znate kako ćete sve stići, to ce uzrokovati nervozu, osjećaj nemoći, frustracije i druge negativne emocije s kojima ste krenuli u dan, a on je tek počeo!

Što ako biste svjesno odabrali o čemu ćete misliti ujutro kad se probudite pa umjesto o poslu ili nečem drugom što vas uzrujava, razmišljate na primjer o vikendu koji ste isplanirali, nekom izletu s obitelji ili druženju s prijateljima.

Hranite svoju dušu dobrim stvarima, jer nije bez veze ona izreka ‘po jutru se dan poznaje’.

Želim vam lijepo jutro i ugodan dan!

Vaša,
Angie Frankos

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *